Träna utomhus

iStock_000061089718_Medium.width-800Våren och sommaren är som gjorda för att träna utomhus. Det finns mängder av olika aktiviteter att syssla med och det är härligt att få vara ute i den friska luften. Oftast behövs inte ens några extra redskap, men en lagom dos fantasi är alltid bra att ta med sig ut inför ett träningspass.

Upptäck omgivningen med löpning

I alla städer och mindre samhällen finns bra löparspår som används flitigt året runt. Dessa är bra för både nybörjare och vana idrottare, men kan kännas tråkiga i längden. Testa istället att springa runt ditt bostadsområde eller åk kollektivt några kilometer bort och spring eller powerwalka sedan hela vägen hem. Konditionsträning är viktig och blir extra rolig om man har intressanta miljöer runt omkring sig. Fördelen med att jogga eller ta snabba promenader är att det går att göra precis överallt, och under alla årstider.

Träningspass i vattnet

Simning är en av de bästa träningsformerna som finns då det aktiverar hela kroppen på en gång och bidrar till en stark och smidig kropp. På sommaren är det dock helt onödigt att betala för ett pass i simhallen, åk istället ut till närmsta strand och hoppa i vattnet! Att motionssimma i sjö eller hav är en uppfriskande känsla som inte går att fånga i en simhall.

Ta med gymmet ut

Utomhusgym blir allt trendigare och finns lite överallt i landet. Fördelen med dem förutom att de är just utomhus är att de är helt gratis att besöka, man kan gå dit när som helst på dygnet och dessutom är det ett bra sätt att träffa nya människor om man söker nya träningskamrater. Finns det inget gym i närheten går det bra att göra diverse övningar med hjälp av lyktstolpar, parkbänkar, stock och sten. Ha de vanliga styrke- och konditionsövningarna i huvudet och ta hjälp av det som naturen har att erbjuda. Här sätter endast fantasin gränser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *