Fem enkla knep för en stressfri vardag

stress_free_weekDet är lätt att det blir för mycket ibland med alla måsten att ta hand om i vardagen. Jobb, skola, att ta hand om hemmet och familjen och att däremellan försöka hinna med de där roliga sakerna också. Med det i åtanke är det inte konstigt att man då och då känner sig stressad. Stress är dock farligt för kroppen och bör undvikas så gott det går. Försök applicera dessa knep i vardagen för att få ett mer harmoniskt och balanserat liv.

Meditera mera!

Att meditera behöver varken vara avancerat eller tidskrävande. Allt som krävs är fem till femton minuter att blunda, slappna av och tänka sig bort till en annan plats. Hitta det inre lugnet och tillåt dig att bara vara i nuet och släpp all press utifrån.

Ät en stor frukost

Det är så sant som det är sagt att frukosten är det viktigaste målet under dagen. Gå upp i tid varje morgon för att hinna med en rejäl frukost och ät i lugn och ro. Läs tidningen eller sitt bara och fundera för dig själv under tiden. Att börja dagen på ett lugnt och avslappnat sätt är ett bra sätt att undvika stress senare.

Regelbundna sömntimmar

Försök sova lika många timmar varje natt och låt läggdags och uppstigning ske vid ungefär samma klockslag både vardag och helg. Detta ger kroppen en bättre rytm och man blir inte lika lätt uppstressad under dagen.

Undvik koffein

Ett vanligt knep att ta till vid stress är att dricka mycket koffein. Men att ta en kaffe när energin börja tryta kommer inte hjälpa i det långa loppet. Koffein gör kroppen mer spänd och därmed även mindre stresstålig.

Egentid varje dag

Avsätt minst en halvtimme, gärna en timme, varje dag för egentid. Planera en lugnare aktivitet i förväg som förmodligen inte hade blivit av annars. Det kan vara allt från ett danspass, en långpromenad, shoppingtur, spela casino online eller se det senaste avsnittet av favoritserien hemma i soffan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *